lørdag 29. august 2009

Kristiansand Dyrepark

Kanskje på tide med en oppdatering! Vel, vi var på hytta fra torsdagen til søndagen, forrige uke. Så hadde vi noen dager hjemme med skolestart og spente barn. Balder var nemlig like spent, da han var helt overbevist om at han skulle begynne på skolen han og "S" To spente barn på vei til skolen

Torsdagen reiste vi kristiansand Dyrepark. En tur som var bestilt for en tid tilbake. Pappa og Anne Grethe kom og passet hundene. Jeg og ungene reiste kl. 09 om morgenen med bil, og var fremme ca 14. Balder sov 3 timer, da han var oppe sent kvelden før. Så turen gikk flott. Vi kom oss inn i parken og fant våre gode venner Velaug, Roy og Dina. De hadde vært på sørlandet hele uken, og det var også derfor vi passet Laziba. Vi fikk nøkler til huset vi skulle bo i og fikk beskjed om å finne frem lommelykter til ulvejakt på kvelden. Spennende. Vi hadde leid ett av kardemomme husene, og skulle derfor være inne i parken også på kvelden, og ulvejakt med lommelykt var visst noe vi måtte prøve. Det var ett fint hus vi hadde fått. To soverom og flislagt bad og kjøkken med kokemuligheter, tv hadde vi også. Ken kom med fly på kvelden. Midt i uværet, men det gikk bra. Måtte forsøke to ganger på landingen, mye turbulens og panikk hos passasjerer, men ellers greit!

I parken var det 8 utleiehus, hvor det også bodde folk, men bortsett fra disse var vi så og si alene i parken. Parken stengte 15 både torsdag og fredag, og vi tuslet rundt og koste oss med å titte på dyrene. Helt klart at man ser noe helt annet når parken er stengt, det er da dyrene våkner til livet. Ulvene kom frem, og vi kunne nyte både oppdragelse, interne stridigheter og mye lek og kos. Fire ulveunger lekte mellom de store, og de fire store var også veldig så aktive. Helt utrolig gøy å se.
Her leker ulvene seg.

Torsdags kveld var det forøvrig skikkelig uvær på kvelden. Det lynet og tordnet rett over oss, og himmelen var blå av alle lynene. Og det var ikke fritt for at vi lurte litt på hvordan innhegningene til tigrene og løvene var. Hva med strømbrudd i en av de innhegningene? Dagen etter var derfor Velaug rask til å spørre om nettopp dette, men ingen grunn til fare. Disse dyrene ble låst inne hver natt, nettopp fordi det bodde folk i parken, og man ville unngå løse tigre hvis det ble strømbrudd. De hopper nemlig fint 5 meter, og gjerdene var 5-6 meter, så de var helt avhengig av strømmen for å holde de der de skulle være! Kanskje ikke helt betryggende, men godt å vite at de da var inne om natten.
Balder "kjører" safari bil. Legg merke til steinhylla over hodet hans, der ligger det fire løver! Disse hadde full utsikt til de andre dyrene i Afrikas rike, som sebraer, giraffer, antiloper etc. Perfekt løvemåltid med andre ord, kanskje ikke rart fokusen var så intens! Her har jeg zoomet inn steinhylla. Noen som har lyst på antilope, kanskje?

Ellers rundt i parken var det nok av aktiviteter. Her er Robin på vei opp en klatrebane. På toppen var en bratt sklie ned igjen. Vi fikk også testet en ny hinderløype de hadde laget. Denne var lang og gikk både høyt og lavt. Vi var i tunneler under bakken og i henge bruer oppe i trærne, balanserte over sumper, og var igjennom alle mulig slags hindre. Skikkelig artig, og det var nok dagens trim for alle mann. Den må prøves!

Vi møtte også på denne karen i parken, en staselig herremann.

Fredagkveld fant vi oss en grillplass, lagde god mat og koste oss. Deretter tuslet vi oss en tur blant de nærmeste dyrene, og oteren fikk ett par gulerøtter av oss. Han knasket i vei:) Kamelene ble tittet på, og selvsagt måtte jeg innom ulvene igjen. Flott å se hvor mye likt det er mellom ulver og våre firebente venner. Ken knipset dagens beste bilde! Han så riktignok ikke hva han tok bildet av, bare at det var en ulv.
For de som ikke ser, så er det en ulv på do!

Vi fikk sett litt på apene, og Robin måtte bare prøve å svinge seg som en av de "S"

Lørdagen var det flere folk i parken, og alt av karuseller, boder, restauranter etc var åpne. Denne dagen ble derfor stort sett brukt til å kjøre: tog, fly, bilbaner, tømmer renna, traktorer etc. Vi fikk med oss ett flott løveshow, der de matet løvene. Sukkerspinn måtte vi også ha
En stolt kar med stort sukkerspinn!

Kaptein Sabeltann båten ble kjørt en tur og god mat ble spist i Tjuttavika. Og da himmelen åpnet seg klokken 16 var vi alle godt fornøyde. Vi tuslet inn i en av butikkene, kjøpte litt suvenirer, leker og litt lørdagsgodt og satte oss i bilen og kjørte hjemover. Robin hadde kjøpt seg en samle dvd, som inneholdt tre dvd'er av kaptein Sabeltann. Denne ble derfor satt på i bilen, og det var to fornøyde gutter som spiste godteri og så film. Og ikke lenger etter sov minstemann, og sov hele veien hjem til Bestemor, der deilig middag ventet på oss.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar