torsdag 22. oktober 2009

Bjørn og Macci på besøk

I dag har vi hatt ett koselig besøk. Nemlig av Bjørn og Lykkerus av LeeArmand eller Macci som han kalles til daglig.
For 1 1/2 år siden ble det født en liten kar hos oss. Det er Lykke som er mor, og det var en dramatisk tid da valpen kom en drøy uke for tidlig. Alle dyrleger mente han ikke kom til å klare seg, men den lille karen klamret seg til livet og vokste seg stor:) Slik så han ut den gangen. Ble lagt i "kuvøse" i en ildfast form, krabbet selv ut av denne,nøyaktig hver andre time, spiste kanskje ett minutt eller to og ble lagt tilbake i varmen. En kjedelig valp syntes nå Lykke, ikke mye liv i han den første uken. Men deretter krabbet han mer og mer ut av formen, og ble liggende halveis inne i teppene. Den blå genseren er ull genseren til Robin, og den var god og ha. Her koser han seg på beinet til mor Lykke. Ca 1 1/2 uke gammel her, fortsatt veldig liten. Da han var nyfødt manglet han hår på både ører og snute, og var en tanke kald. Han ble "varmet" opp foran peisen og tullet inn i mange gode og varme tepper, og for å ligge stødig inni dette, ble den ildfaste formen brukt. Men jeg brukte ett par timer på å gnikke og gnu han foran peisen etter fødselen , slik at han fikk riktig temperatur.

Det var ikke lett å gi fra seg denne søte hjerteknuseren, og det var veldig nære på at han ble her "S", men da ett flott hjem på kløfta så gjerne ville ha han, var jo ikke veien mellom oss så alfor lang.Han ble levert litt over 9 uker gammel, i og med han var en uke for tidlig født. Og da avstanden mellom oss har vært kort har jeg fått mulighet til å hilse på Macci så ofte jeg har villet og vi har hatt mange fine turer sammen. I dag var han på besøk igjen sammen med matfar Bjørn. Vi gikk en to timers tur og spesielt Macci og Chili fant raskt tonen. De hoppet og danset hele turen og var godt fornøyd da vi kom hjem. Og Chili er jo nesten ikke leken heller! neida, den lille pøbelen egler seg på og holder det gående i det uendelige. Og Macci er nok ikke helt ulik han heller, for det skulle ikke mye til for å trekke opp den karen. Han var med på notene og de to fløy høyt og lavt, utpå jorder, inn i skogen etc hele turen. Man blir jo reint sliten av å se på:)

Lykke vet godt hvem denne karen er og det er like morsomt hver gang å se hvor glade de er når de møtes. Lykke må selvsagt også kjefte litt, man kan jo ikke bare forlate flokken slik for så å komme tilbake nå og da, uten å motta litt kjeft:) Og Macci han er helt ellevill når han kommer hit, han piper og hopper og spretter og vill helst inn og finne den gamle plassen sin. Så søt.

I dag er Macci er stor kar, veldig lik Lykke syntes jeg. Han har også hatt sin dose med pøbelskap i ungdommen, men det har stort sett dreid seg om leke/ "brytekamper" med Bjørn. Finnes ikke hissig mot andre hunder eller folk etc, tar tog og buss, går stadig på Carl Johan og er en gla gutt. Og det var han i dag også. Tunga ute hele tiden, og halen gikk så og si hele tiden:)


Takk for besøket og den fine turen. Vi gleder oss til vi ser dere igjen:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar