mandag 27. juli 2009

Ny tur til Mosetertoppen og sosialiseringstur for Chili på Hunderfossen..

Dagene går her oppe, og vi går masse turer og koser oss på fjellet. På fredagen kom ett vennepar opp og skal være hele uken. Roy og Velaug og Dina, og Laziba bor også sammen med dem. På lørdagen ble det fint vær, og det ble en ypperlig anledning til å gå oss en tur ned til Mosetertoppen igjen. Hiff derimot har hatt vondt i hofta. Hiff har mye forkalkninger i ryggen, og med en mnds pause grunnet magedreiningen har hun fått vondt i omerådet rundt hofta hvor det er litt forkalkninger. Ringte dyrlegen på torsdagen, forklarte når og hvor det gjorde vondt, og da har hun altså fått en liten betennelse rundt hofte skålene. Jeg hadde heldigvis med Rimadyl, så nå får hun en tablett morgen og kveld. Rymadyl er både smertestillende og betennelsesdempende, slik at dyrlegen mente hun var klar for tur etter ett par-tre dager. Hun har også fått være helt i ro, siden turen på onsdag, derfor lot jeg henne bli på hytta på Lørdagen, da jeg syntes hun fortsatt var litt stiv bak. Hiff fikk selskap av Cobra, som virket veldig så fornøyd med å få sove lenger denne dagen "S".
Lykke med kløv, denne dagen fikk hun på seg en Laika kløv, 40 l. og denne er en tanke mindre enn den hun hadde på onsdagen. Greit å teste ut litt forskjellig for å se hvem som sitter best. På onsdagen gikk hun med en kennel kløv str.XL
Vi vandret samme rute som på onsdag. Jeg, Velaug, ungene og hundene gikk veien nedover, Ken og Roy syklet. Roy fikk prøvd seg i anlegget og det ga tydelig mersmak. Vi koste oss med flott utsikt og god mat. Denne gangen hadde jeg ikke tatt med engangsgrill, så vi satset på matserveringen, for å være sikker på at vi fikk mat "S". I og med at Hiff og Cobra lå hjemme, dro Ken og Roy tilbake litt før. Vi andre karret oss opp bakkene igjen, og diverse aktiviteter måtte til for å holde gjengen i gang. Bakkene er faktisk ganske bratte, og det går oppover hele tiden, så det ble litt kjekspauser og andre sprell for ikke å miste motet helt.
Robin hadde førstemann med Lykke opp en bakke, og vandt jaggu. Nå var det selvsagt ingen som ropte på Lykke, og det spørs om hun skjønte det var førstemann. Men Lykke er ikke vanskelig å få med i lek, så da Robin begynte å gampe oppover bakkene, satte hun etter i gallopp, og kom nærmere og nærmere. Det var nok fint for Robin att hun hadde kløv, slik at damen måtte jobbe litt "S"
Robin fornøyd vinner:) Bak ser vi Velaug og Dina og Laziba. Og det var derifra de begynte å løpe.
Vi hadde en strålende tur.

Søndagen reiste vi ned til Hunderfossen og Chili fikk seg en sosialiseringsdag. Da det var overskyet og faktisk litt kaldt ble hundene med, og koste seg i bilen. De ble luftet ofte, og så ut til å kose seg med en dag i ro. Dessuten gikk Ken en god time om morgenen med dem før vi reiste ned, så de var i grunnen veldig fornøyd. Hiff var også med på denne turen, og beveget seg mye lettere, kjempe deilig å se at det gikk fort over. Jeg gir imidlertid tabletter ett par dager til for å være helt sikker, og det blir selvsagt forsiktige turer noen dager til.
Chili derimot fikk være med inn i parken og trasket rundt. Da det er lov å ha med hund inn, var det naturlig nok en god del andre firebente der også. Chili tror nok hun er veldig så tøff der hun som regel har hele flokken i ryggen, så litt boffing har damen lært seg. Så i starten ble det mye små boffing og raske blikk opp på oss, det er jo ikke helt lov den boffingen. Etterhvert ble det mye trasking og mye hunder, og så var boffingen glemt "S" . Hun opplevde mye den dagen og dagen ble avsluttet med show på Scenen med Skrimmel Skrammel. Og da lå hun selvsagt midt inni folkekaoset, mellom benkene og sov godt. Tiltross for litt høy lyd, mye klapping, mye latter og ståk. Med andre ord en perfekt sosialiseringsdag for Chili. Og en perfekt dag for ungene og for oss voksne. Her er hun i ferd med å sovne mellom benkene:)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar