tirsdag 12. mai 2009

vanntrening

I dag Tirsdag 12 mai hadde vi vår første vanntrening sammen i Brukshundkomiteen. Monica fra NNK (Newfoundlandsklubben) hadde teori med oss, og var deretter med oss ned til vannet og viste og veiledet oss. Veldig bra, tusen takk Monica:)
Dette var skikkelig gøy og de aller fleste hundene var uti og hentet apporten. På land var det god stemning blant hundene som ikke var uti. Det var nemlig en og en som jobbet, mens resten pent måtte vente. Det var til tider voldsomme hylekor og reine pittbull stemningen da hunden i vannet kom på land. Den apportbukken eide nemlig alle.... Greit med litt heia rop, he-he.
Chili blir med andre ord godt opplært av den eldre garde, så vi hvet hva vi har i vente fra henne og om ett par år "S".
Vi satser på at neste trening blir like morsom, og at hundene er like tent og iherdig i jobben med å hente apportbukken, for i dag var de helt rå. Første del av øvelsen på SOR godkjenningen er at hunden skal svømme og hente en apportbukk og avlevere fører når alle fire ben er kommet opp fra land. Dette trente vi på i dag.
Andre del på SOR er at de skal svømme ut til en figurant 25 meter fra land og at vi skal henge på på vei inn. Dette skal vi trene på til tirsdagen, og det betyr at vi må i vann. Spennende å se hva som skjer med hundene da.
Både hundene og jeg er veldig fornøyd med dagen,og hundene ligger rett ut, helt ferdige. Og nå er det God Natt for meg og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar