mandag 13. desember 2010

Vi har pyntet juletreet:)

Nå er det jul hos oss. Vi pyntet treet i forrige uke. Begge ungene var syke, og da måtte vi finne på noe, som ikke krevde altfor mye energi, men som samtidig var gøy. Valget i år falt på plastikk tre. Ken og ungene har hvert år vært i skogen, på lillejuleaften og hogd tre. Det har vært en veldig fin juletradisjon, med bål i skogen etc. Mens jeg har vasket og ordnet huset.

Men, det er jo fryktelig trist å hogge ned ett flott tre, som man heller kan ha gleden av i mange år i skogen. Ha-ha, det er midt syn!! Så i år, kjøpte jeg plast tre, men vi får opprettholde tradisjonen med å gå i skogen allikevel. En annen ting er att vi er jo ofte ikke hjemme rundt juletider, og nå kan ungene ha gleden av treet mye lenger og jeg har ett flott sted å legge pakker, i steden for å gjemme dem i skapet. Hittil er vi veldig godt fornøyd, det er både pent og koselig å se på. Ungene er i hvertfall superfornøyde, de er stadig borte å pynter med hjemmelagde ting, titter på gaver og funderer veldig. Og att ungene er fornøyd med prøve ordningen, er jo superbra:)
Chili syntes det var morsomt å få ett tre i stua, og det var like før hun dro med seg hele treet og skulle leke litt. Heldigvis stoppet vi det:0)

Våteksemen til Lykke blir stadig bedre, men hun fortsetter nye 10 dager på antibiotika. Reineste hestekuren dette her, og maken til våteksem har jeg aldri vært borti. Og med berner, så føler jeg att jeg har god erfaring på det omerådet. Problemet er at nå får man ikke lenger kjøpt Bacimycin pudder på apoteket, det lages ikke mer. Hjelp, hva gjør vi da. Jeg har alltid brukt klorhexidin sprit og bacimycin pudder, og det har alltid funket. Men uten pudderet til å tørke opp, så fikk jeg et stort problem, i hvertfall på våteksemen til Lykke. Så nå gjelder det å finne noe nytt som skal tørke det opp på samme måte....
Søtnosen Lykke


Gamlemor Hiff, holder stadig koken:0) bank i bordet... hun spretter rundt på tur, men det er jo ikke lenger de lengste turene nå i snøen. Men hun tar da fortsatt pinner og skal kjefte på de andre og er fortsatt leder av flokken. Morsomt å se hvordan rutinene hennes har endret seg på sine gamle dager. Etter turer, skal det drikkes (mye), før den faste plassen finnes. Her koser hun seg og sover lenge og mye. Maten skal helst inntas på ettermiddagen, til nød så kan hun spise litt til frokost, men det er på middagsmåltidet hun spiser godt. Så da får hun selvsagt mest på disse måltidene. Om morgenen, må hun alltid ut. Fort. Om så morgenen starter kl 05. Fort ut og tisser og vil helst være ute. Er temperaturen grei, dvs. ikke kaldere enn - 5 kan hun gjerne bli liggende ett par timer. Ellers så må hun inn etter ca en halvtime. Men hun er fornøyd bare hun har fått gjennomført den rutinen, med å tisse og sove litt ute:) Hun styrer løpet selv, og vil helst være hjemme. Hun er ikke den ivrigste inn i bilen, og selv om alle andre drar, går hun gjerne til døra og vil inn. Da får hun Cobra som selskap, og tv'en på, så koser de seg hjemme:)
Gamle damer, må behandles med respekt ja;) dvs. å gjøre som de vil, ha-ha:)

søtnosen Hiff


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar