onsdag 21. juli 2010

Litt av en dachse uke;)

Vi har hatt mange søte dachsevenner her den siste uken. På lørdagen kjørte vi og hentet Troya. Der fikk vi dessuten også sett Fanta (Lykkegjengens Fanta Fendi) igjen og hun var bare blitt helt nydelig. Det blir ihvertfall utstillinger på henne utover høsten. Hun har vokst seg til en meget flott dame, og jeg er super fornøyd med kombinasjonen Cobra og Toivo (Tomjantin Double or Quits) Fanta
Jeg fikk også tatt ett samlebilde av alle fire.

Fra venstre Laziba (LaZiba av LeeArmand), Cobra(Lykkegjengens Cobra Chanel), Troya (Lykkegjengens Dolce & Gabbana DeTroya) og Fanta (Lykkegjengens Fanta Fendi). Vi mangler bare Mira (Lazibasin Amira Armani) datter av Laziba og mor til Cobra, så hadde vi hatt bilde av fire generasjoner:) Troya

Troya er også blitt en flott dame.

På søndagen var planen å hente begge gutta. De kom rett fra utstilling på Elverum og hadde fått hvert sitt cert den dagen. Vi valgte desverre å bare ta med den ene hannunden. Grunnen er så enkel som att markedet visstnok er litt tregt om dagen og det er flere oppdrettere som sitter med veldig mange valper, som også begynner å bli over 4 mnd. gamle! Troya er fortsatt ung og det spiller ingen rolle å drøye parringen til neste løpetid. Ergelig også. Men jeg skulle jo så gjerne hatt valper etter Troya og hannhunden nå. Det er rart med det, men når man først har funnet en kombinasjon og tenkt på den lenge, så er det kjedelig å vente;)

Det positive er att Cobra er parret. Til nå tre ganger, så da krysser vi fingre og tær for valper i september. Den utvalgte er Tomjantin Queue For Blue, "Pirkka"

Pirrka

Pirrka er blåfarget, han er oppmålt til standard, men det er bare Dverg i linjene bakover, faktisk også kanin. Han er en liten standard, og resten av kullet han ble født i er dverg, derfor er jeg ikke redd for att valpene skal bli store. En spennende kombinasjon, syntes nå jeg og det er artig att eier av Pirrka syntes det samme.



Pirrka har dessuten blå øyne, helt nydelig er han.

Da han kom syntes han ikke noe om bernerne, fysj for noen store beist!! Men etter noen dager her i huset er de helt greie. Han har ett glimrende gemytt og turer med barna i barnehagen var null problem, selv om de både syklet, ropte, tutet og oiet:) En rolig herremann.
Pirrka sjarmerer de fleste;)

Her i huset er det bare to dachser igjen, og det er Cobra og Pirrka. Tenker å se om vi får til en parring i morgen og. Laziba reiste på søndag, Troya reiste i går (tirsdag), så nå begynner det å bli stille igjen. Artig med litt liv. Ett skikkelig Dachse liv.












































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar